Please reload

Recent Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Featured Posts

Tudás nélkül nincs siker- merj élni a lehetőségekkel!

July 23, 2018

“Scientia potential est”, vagyis a tudás hatalom.

 

A mai sikeres, precíziós gazdálkodás elengedhetetlen feltétele, hogy minél több tudással bírjanak a gazdák ahhoz, hogy lépést tarthassanak a fejlődéssel. Ezt pedig csak akkor sikerülhet, ha minél több adatot sikerül begyűjteniük termőföldjükről, gazdaságukról.

A precíziós gazdálkodás, a klímaváltozáshoz történő alkalmazkodás és a kedvezőtlen adottságú területek hasznosításának a technológiái mind rendelkezésre állnak, csak élni kell velük. 

Ehhez már számos, könnyen elérhető eszköz és szolgáltatás a rendelkezésükre áll. Ezek információkat, adatokat gyűjtenek, majd ezeket analízálva lehetőséget kínálnak a gazdának a döntéshozatalra. 

 

A drónokat már jóideje használják a termesztett növénykultúrák egészségi állapotának, illetve stresszhelyzetének detektálására. A felvételek alapján úgynevezett  stresszrégiókat, stresszzónákat tudunk kialakítani a vizsgált területen, de például azt is megtudhatjuk, hogy egyes területeken mennyi a növények nitrogéntartalma, bizonyos növényeknek mennyi vízre van szükségük.

 

Többbek között erről is szó lesz a Bábolnai Gaznapok keretein belül, ahol a SmartFarm precíziós mezőgazdasági konferencián tartunk bemutatót szeptember 6-án, 16 órakor.