REPRESENTATION

Contact us

contact@skydragons.eu

0036 / 30 224 0539

© 2017 by SKYDRAGONS

  • Grey Vimeo Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey YouTube Icon
Please reload

Recent Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Featured Posts

A modern gazda innovációra vágyik

July 18, 2018

A mai kor gazdája leginkább jobb, átláthatóbb, tisztább, egyszerűbb és hatékonyabb megoldásokat szeretne gazdaságához. Számtalan modern technológia kínálja magát és ha valaki a piacon szeretne maradni és minél jobb hozamot elérni, akkor muszáj haladni a korral.

Az e-mezőgazdaság a modern gazdák minennapjaihoz tartoznak, aminek segítségével az információs és kommunikációs technológiákat adta lehetőségeket használják ki.

A preciziós gazdálkodás alapja az információgyűjtés, ehhez pedig minden gazdának egyénileg kell megtalálnia a legmegfelelőbb és leghatékonyabb eszközt. Az információs és kommunikációs technológiák segítségével piaci és árinformációhoz juthatunk, ami segít a döntésben a termékek értékesítésének kapcsán.

 

Ezeknek az információknak a begyűjtésére, az egyik legalkalmasabb eszköz a drón. Az általuk készített képek előnye, a műholdas felvételekkel szemben, hogy magasabb felbontású képet kapunk,, felismerhetőek a növényi kártevők, betegségek is. Mindezt úgy, hogy a gazdának egy lépést sem kell tennie.

Palik László pincészeténél és biocentrumánál jártunk a napokban, aki éppen a fenti okok miatt volt kíváncsi a drón által végzett repülési felmérés lehetőségeire. A helyszín Peszeken, az egykori Eszterházy gróf tulajdonában lévő dombon fekvő terület. A környék káprázatos, ottjártunkkor az időjárás is alkalmas volt a drónok reptetéséhez. Palik László és családja 2003-ban kezdett bele a biogazdálkodásba. Nemcsak szőlőültetvénnyel, hanem növénytermesztésssel és állattenyésztéssel is foglalkoznak.

 

Egy különleges összejövetelt szerveznek minden évben, ahol nemcsak borok, hanem finomabbnál-finomabb lekvárok is versenyeznek egymással. A Palik család nemcsak minőségi borok készítésével, de aszalt gyümölcsök, szárított zöldségek, lekvárok és pálinkák előállításával is foglalkozik. Mindehhez pedig a bioutat választották, hogy semmilyen vegyszer ne érje növényeiket. Az elmúlt évek alatt számos rangos elismerést bezsebelhettek. Hangulatos pincészetük ablakából festői a kilátás, ahol borkóstolót, borvacsorákat, alkalmi rendezvényeket, családi összejöveteleket is tartanak. ( http://www.bio-centrum.sk/index.php )